top of page

Tar du ansvar?


VARNING. Gnälligt inlägg från en PT som vill att du ska nå framgång.

Det var en gång en Personlig Tränare och en klient.

Nedan kommer jag beskriva klienten som "du" eller "dig". Ingen är specifikt utpekad eller uthängd. Detta händer med alla, någon gång, men det får inte hända jämt.

Då blir det konsekvenser. Tråkiga och icke tillfredsställande. Du kommer inte nå dina mål. Så enkelt är det.

När jag träffar dig börjar jag ALLTID med att fråga om hur du mår, om dagen varit bra, hur det varit på jobbet. Och så vidare.

Detta gör jag av flera anledningar. Jag gillar ju dig. Jag är genuint intresserad av att veta hur du mår.

Men bland annat behöver jag också veta hur dagsformen är.

Inför vår träff har jag ju förberett ett träningspass och detta är baserat på att du är frisk. Det är också baserat på att du är pigg, utvilad och har ätit ordentligt. Och självklart finns en längre plan i med i bilden också.

Vad händer om du är INTE är utvilad eller INTE har ätit så bra?

När det får lov att bli ett helt annat - oplanerat och inte lika genomtänkt träningsupplägg? När du kroknar under uppvärmningen och jag återigen frågar hur dagen varit, har du ätit, har du sovit?

Och får till svar: "Njae, jag hann inte äta så bra lunch." "Njae, jag hade inget mellanmål med mig." "Njae, jag har sovit dåligt några nätter."

Hur blir det då med allt?

Självklart kan, och bör, träningsupplägg kunna modifieras och justeras så att det blir optimalt för dig. Detta gör jag regelbundet och har inga problem med det.

Men.

Kan du förvänta dig resultat om detta beteende upprepas?

Vem styr över situationen?

Vem ansvarar för vad?

I min värld är det solklart.

Det är mitt jobb som Personlig Tränare att planera, träna och coacha dig på ett så optimalt sätt som möjligt för att du ska nå dina mål.

Det är ditt ansvar att följa den plan vi enats om. Här ingår det att ansvara för sin hälsa, dvs att se till att få sömn, att ha bra mellanmål att ladda med, att äta mat, fylla på med schysst energi.

Här ingår även att göra de övningar som du fått. De ligger till grund för din framgång. Som ligger till grund för att du ska nå dina mål.

Så. Tag ansvar för dina mål. Då kommer det gå hur bra som helst.

Tillsammans.


Senaste inläggen
Arkiv
Taggar
Inga taggar än.
bottom of page