top of page

Vem vill du vara, egentligen?

Nyårskrönika en dag innan nyårsafton.

Kunde inte hålla mig.


Nu börjar det liksom svämma över på SoMe om hur du ska "komma igång med ditt nya hälsosammare år", "om hur du ska tappa dina kilon du lade på dig under jul- och nyår", "detoxa kroppen efter helgerna".


Och så vidare. Listan kan göras typ sju kilometer lång. Och ändå blir vi aldrig nöjda.


Varför är det så? Att vi aldrig känner oss nöjda, utan till och med missnöjda med oss själva.


Om du sätter mål för din träning, för vem har du satt just det målet? Egentligen. Om du sätter mål för din vardagsmotion, för vem har du satt målet? Egentligen.

Om du sätter mål för din kosthållning, för vem har du satt målet? Egentligen.


Sedan kan vi vända på det.

Du som inte sätter mål, men ändå förväntar dig någon form av resultat, hur går det ihop? Egentligen.


Så, nu ställer jag frågan till DIG, ja, just DIG, som håller på lite såhär varje år, eller inför varje sommar osv: Vem vill du vara, egentligen? Hur vill du må, i kroppen och i knoppen? Kortsiktigt som långsiktigt.


Men om det nu är så att du verkligen vill komma igång just vid årsskiftet, att det är nu det gäller liksom.

Hur ser det målet ut? Delmål, slutmål, tillvägagångssätt, plan, uppföljning.

Har du specificerat ditt mål?

Har du tidsatt ditt mål?


I mitt jobb som Personlig Tränare så möter jag otroligt många människor som har satt ett eller flera mål när de kommer till mig. Och så sätter vi en plan. Med både träning och ibland kost. Med hemläxor som ska utföras för att du ska kunna nå ditt mål. Sedan kommer uppföljningen. Eller uppföljningarna. Där du inte nått ditt mål. Och blir besviken. Samtidigt som du berättar att du inte hunnit göra dina övningar du fått med dig, du har heller inte ätit mat som är lämpligt, du har heller inte prioriterat återhämtning, sömn.

Och ändå är du förvånad - och väldigt besviken - över att det inte händer något, att du inte når målet/målen.


Nu vill jag också förtydliga att jag inte på något sätt ser ned på någon av mina fantastiska klienter, det är inte det detta inlägg syftar till. Jag tänker tvärtom, jag vill verkligen hjälpa. Jag vill förstå. Jag vill göra mitt yttersta för att stötta dig under din resa. Men det kräver total ärlighet och engagemang, tid, tålamod, tillit och i många fall även gråt & förtvivlan.

Och det är också fantastiskt roligt att få ta del av mina klienters framgång och glädje när de har gjort jobbet och lyckats nå sitt mål!


Så, återigen. Vem vill du vara? Hur vill du må, nu och framåt? Hur kan jag hjälpa dig?


Jag har verkligen inte facit på vad som fungerar för varje enskild individ. Men jag har FACIT på att OM du verkligen har satt ett mål som är DITT MÅL, och en rimlig tidsplan, och du är beredd att göra jobbet för att nå ända fram - då kommer du lyckas!


Jag kan också lova dig att detoxa kroppen inte kommer hjälpa dig framåt, inte heller att springa på massage för att "rätta till saker i kroppen", det kommer heller inte hjälpa dig framåt genom att du späker dig själv samtidigt som du utesluter kolhydrater och socker, att du kapar allt gottigt i livet, samt.att du fortsätter tro att du inte måste göra jobbet.

Du kan anlita en bra coach, tränare osv, som hjälper dig strukturera, sätta mål, sätta planer, ge dig ett bra träningsprogram osv, men du måste fortfarande ta ansvaret för att göra jobbet.

Och ja, det är att vara snäll mot sig själv. Att ta ansvar.


Och nej, det är verkligen inte alltid lätt, men det går.


Är du med mig?


Här känner jag mig stark och vacker!Högt blodtryck, orkeslös, såg ned på folk som tränade osv...bitter som f'n men log utåt.


Comments


Senaste inläggen
Arkiv
Taggar
Inga taggar än.
bottom of page